Actueel functionerings overzicht
CALL
QRG
ERP
status
opmerkingen
PI7HVN
144.423
1,0 W.
actief
(0 dBd) klaverbladantenne (pol.=H)
PI7HVN
432.423
0,1 W.
actief
(+3 dBd) klaverbladantenne (pol.=H)
PI3HVN
145.700
10 W.
actief
(Subt.82,5 Hz in/uit) +6 dBd hoofdantenne (pol.=V)
PI2HVN
430.025
8 W.
actief
(Subt.82,5 Hz in/uit) +9 dBd hoofdantenne (pol.=V) EL.# 607585
PI2NON
430.275
coversity
+6 dBd zijantenne (pol.=V)
PI6HVN
1298.700
28 W.
actief
(+11 dBd) hoofdantenne (pol.=V) EL.# 607585
 
HET LAATSTE RZGHVN-NIEUWS

2019 »

10-03
Donateurs RZGHVN

HVN-donatiesVandaag is onze webpagina voor donateurs aangepast. Hierop staan de ondersteunende OM's en Verenigingen als eervolle vermeldingen. Zonder donateurs is het onmogelijk om deze non-profit vriendenclub te laten voortbestaan. Onze vaste lasten (voor locatie gebruik en verzekerings gelden) zijn jaarlijks een behoorlijke post. Middels aanwezigheid in onze stand tijdens de Friese Radio Markt proberen we een deel van onze vaste financiële lasten binnen te krijgen. Dit doen we door verkoop van ingebrachte mooie spullen. Meestal krijgen we een hoop positive bijval in de vorm van complimenten, maar een donatie laat ons gemoed helemaal blij kleuren. Onze donateurs van dit jaar staan kleurig op onze donateurs-pagina. Dank u allen !

2018 »

24-12
70 cm ontvangers verbeterd
In navolging van de afregelingen op 17-11 wordt vanmiddag de RX-antenne verdeelversterker terug geplaatst. De bedoeling hiervan is dat zowel PI2NON als PI2HVN gevoeliger ontvangen.

17-11
70 cm ontvangers verbeterd
Filters afgeregeldVanmiddag zijn de notchfilters van PI2HVN en PI2NON weer optimaal afgesteld. Door de temperatuursdaling van het seizoen wil dit filter nog wel eens krimpen (en in't voorjaar uitzetten). Daardoor blijft de werking een klein beetje achter bij de gewenste resultaten, we denken wel zo'n 10 dB. En dat nu is een significant verschil in positive zin. De ontvangers ontvangen weer dat het een lieve lust is. Nu de notchen weer optimaal zijn ingesteld wordt er zelfs aan een GaAsFET achtige proef gedacht. Meer hierover binnenkort.

08-10

4 meter ontvanger operationeel
FM1000 serieNa enkele proeven gedurende de afgelopen weken bleek de 4m. ingang toch niet zo goed te presteren als we hoopten: namelijk helemaal niet! Een nieuwe inspectie leerde ons dat een loshangende stekker de boosdoener was. Vermoedelijk als gevolg van een aardbeving of zoiets uit z'n houder geschoten. Inmiddels werkt alles weer loud-and clear :-)

21-08
No-brake
RZGHVNplannenVandaag zijn de inmiddels al 10 jaar oude accu's van de NO-brake installatie vervangen door jongere exempleren. Deze zijn aan de RZGHVN belangeloos beschikbaar gesteld door een vriendelijke radioamateur die overdag deze accu's tegenkomt op z'n QRL. De RZGHVN is hem bijzonder dankbaar. Wij denken u ook ;-)

21-08
4 meter antenne geplaatst
RZGHVNplannenOm te kunnen experimenteren met uw 4 meter zender is aan PI3HVN een extra ontvanger gekoppeld, welke is bij te schakelen d.m.v. een DTMF-code (sterretje vijf). De antenne hiervoor is vandaag geplaatst en de ontvanger is operationeel. Als u op de ingang van PI3HVN de juiste DTMF-code (sterretje vijf) uitstuurt, dan wordt er een ontvanger bij parallel geschakeld, welke QRV is op 70,450 MHz. De 4m-antenne (0 dB vertikaal rondstralend) staat op 55 m. hoogte. Meer DTMF opties vindt u op onze besturings-pagina.

03-06
4 meter plannen
RZGHVNplannenVoor de nabije toekomst is de RZGHVN van plan;
- op PI3HVN weer de mogelijkheid te maken om via DTMF de 4 meter ontvanger op 70.450 er bij aan te koppelen. Dit kan nadat er een vertikale 4 meter antenne is geplaatst.
- experimenteren met een mono-band antenne aan PI6HVN. Hiervoor moet een nieuwe kabel (ong. 35 m.) Ecoflex15 of Cellflex worden aangeschaft. Sponsor hiervoor welkom.

26-05
de RZGHVN op de Friese Radio Markt

FRMZaterdag 26 mei as. waren we weer van de partij met onze stand met ingebrachte radio spullen.
De Friese Radio Markt werd dit jaar voor de 40-ste keer gehouden in en rond "Het Boartskip" te Beetsterzwaag. Velen kwamen langs om een eyeball-QSO met de RZGHVN leden te maken en aankopen te doen van de mooie ingebrachte spullen op de stand. Maar ook werden er zo maar geldelijke bijdragen in onze glazen donatie-pot gestopt als steun voor onze niet commerciële activiteiten. We zijn u allen bijzonder dankbaar voor uw morele en actieve ondersteuning. Vanwege omstandigheden kon Bastiaan deze FRM niet aanwezig zijn, maar hij hoopt de volgende keer weer zijn leergierige witte baard in Beetsterzwaag te tonen.

07-05
Nieuwe donateurs

DonatiesVandaag is de lijst symphatisanten bijgewerkt. Dit jaar staan er tot nu toe 4 donateurs in het zonnetje. Onze RelaisZenderGroep is heel dankbaar voor deze vorm van support. Het stimuleert de RZGHVN leden zeker om door te gaan met ons vrijwilligers werk. Met uw donaties proberen we de huidige locatie en faciliteiten te continueren.

21-03
Onderhoud aan PI3HVN en PI6NON

Een aantal slechte contacten in het duplexfiltercircuit van PI3HVN zijn verholpen. Ook het extra zijband-ruisfilter is als (proef) verwijderd. Hierdoor is de ontvangst kraakstoring die al enige tijd op het relais aanwezig was vrijwel verdwenen.
Van PI6HVN is de kristaloven opnieuw getuned, waardoor de uitzendfrequentie weer exact 1298,700 MHz is. Door jarenlange storm en bliksem was de IF oscilator ongeveer 1200 Hz verlopen. Nu zou ook de ontvanger weer op z'n plaats moeten luisteren. Echter is de bias van de Gaasfet ontvangst versterker iets verlopen waardoor de RX pas na enige tijd echt goed werkt. Om dit op te lossen gaat een bias-team binnenkort de 448 treden beklimmen. Wordt vervolgd dus.

2017 »

20-10
PI2HVN en PI2NON ongevoelig
Vandaag is na controle de UHF-verdeelversterker meegenomen naar de werkplaats. Na reparatie en afregeling zal deze weer worden terug geplaatst in Heerenveen, waarna de gevoeligheid van de ontvangers op 431,625 en 431,875 MHz weer optimaal zal zijn. Nader bericht volgt z.sp.m.

08-10
Meeluister linken gewijzigd
Meeluister streamsVandaag zijn er (als gevolg van gewijzigde IP-adressen) op onze Luisterlive pagina, diverse meeluister linken aangepast. U doet er goed aan de pagina opnieuw te laden (met shift Funtie 5).
Meer info leest u op deze pagina.

30-07
Omgeschakeld van datanetwerk
Netwerk omschakelingOnlangs zijn we overgeschakeld van internet naar HAMnet. Vanaf nu lopen onze date verbindingen via het radioamateurnetwerk HAMnet. Dit betekend voor u dat de streams (om mee te luisteren) ook van URL zijn verhuisd;
voor PI3HVN is dat: http://44.137.68.19:9745/broadwave.asx?src=1&rate=1
en PI2HVN: http://44.137.68.19:9745/broadwave.asx?src=2&rate=1
Aan de echolink verbinding wordt nog gewerkt.

10-07
Internet verbindingen
Vanavond zijn de verbindingen weer hersteld. Zowel Coversity, als de beide streams voor PI3HVN en PI2HVN/PI6HVN zijn weer operationeel. Aan het echolink verhaal wordt zo spoedig mogelijk gewerkt

08-07
Internet verbindingen uitgevallen
KathreinhulsVanmorgen rond 06.00 uur is onze router gestopt met routen. Daardoor is de verbinding met internet verbroken. PI3HVN, PI2HVN en PI6HVN functioneren als vanaouds, echter is er geen echolink contact en de streams om te kunnen meeluisteren werken niet. Voor het Coversity project betekend dit dat de post in Heerenveen voorlopig offline is. We proberen zondagmiddag aan het eind van de middag de problemen het hoofd te bieden en een mogelijk herstel te realiseren.

18-06
Uitgangsvermogen en gevoeligheid PI3HVN hersteld

Notchfilter PI3HVNAl enige tijd merkten gebruikers dat de veldsterkte van PI3HVN niet constant was De oorzaak bleek een Procom notch-filter die zijband-ruis moet filteren in de zendlijn. Door aardbevingen en blikseminslagen is vermoedelijk 1 van de borgmoertjes van de stelschroeven los gaan zitten. Deze ontdekking deed één van de techneuten die z'n vingers brandde door het hoogfrequent aan de schroef. Na de nodige koppen koffie en gevulde koeken is na ruim beraad besloten de loszittende borgmoer zorgvuldig aan te draaien: "et voilà!"
Uw rapporten hierover zijn welkom: graag doorgeven in de Muntronde.

14-05
Audio streams weer operationeel

De onlangs vastgelopen audioserver is vanavond gereset. Een vrij droog digitaal verhaal, maar het komt er op neer dat volgelopen buffers de machine deden doen stoppen. Nadat het afvoerputje is ontstopt, draait het audiostroompje weer als een zonnetje.
U kunt het 2 meter geluid beluisteren op: 
http://213.171.70.217:9745/broadwave.asx?src=1&rate=1
En het 70/23 cm geluid beluisteren op:
http://213.171.70.217:9745/broadwave.asx?src=2&rate=1

23-04

Nieuwe donateurs
DonatiesVandaag is het lijstje symphatisanten bijgewerkt met 2 nieuwe donateurs. Ons groepje is heel dankbaar voor deze vorm van support. Het stimuleert de RZGHVN leden zeker om door te gaan met ons vrijwilligers werk. Met uw donaties proberen we de huidige locatie en faciliteiten te continueren.

27-02
PI2HVN weer operationeel
Na vele koppen koffie hebben 2 onzer techneuten het aangedurft de laatste 2 trappen van de flat te betreden. Aldaar bleek de 70cm eindtrap het voor 50% begeven te hebben, met als gevolg: een error op het display. Overheated! Omdat de RS-9045 redundenced is uitgevoerd was het wegknippen van de defecte eindtor en het opnieuw afregelen van de eindtrap voldoende om het geheel weer vlekkeloos te laten functioneren. Misschien toch niet zulke rare jongens, die van Radio Systems.


24-02
PI2HVN in storing
KathreinhulsOns 70cm relais PI2HVN op 430,025 MHz is deze week in storing gegaan. Hierdoor is het relais tijdelijk niet te gebruiken. We proberen zo spoedig mogelijk techneuten in te schakel om het probleem op te lossen. Tot dan onze excusses voor het ongemak.

naar RZGHVN 2016-nieuws


© 2018 RelaisZenderGroep Heerenveen, Bijgewerkt op: de recentste datum bovenaan deze lijst.